Artikelen

Ik schrijf interviews, reportages, achtergrondartikelen en verslagen voor opdrachtgevers in de non-profitsector zoals Divosa, Raad van Beheer, Dierenbescherming, Stichting Buitenlandse Asielen en Federatie Opvang (nu Valente).

TEAMBUDGET BRENGT VERSNIPPERD HULPVERLENINGSVELD BIJEEN

Het Teambudget in Amsterdam werkt, voor klant én hulpverlener. Met geld uit het budget kunnen hulpverleners kleine problemen klein houden – snel en met minimale verantwoording. Ze beslissen zelf, maar wel in collegiaal overleg. Een leerzaam proces dat het vakmanschap vergroot. Integrale samenwerking in optima forma.

Gepubliceerd in Trots op je Vak 20, december 2019

‘WE DELEN OPLOSSINGEN WAARVAN IK HET BESTAAN NIET EENS WIST’

In de Topklas Eenvoudig Maatwerk ontdekken professionals als actieonderzoeker hoe ze optimaal maatwerk kunnen leveren in hun gemeente. Ze gaan als activist aan de slag met een probleemgezin en analyseren als onderzoeker waar ze tegenaanlopen op zoek naar oplossingen. Beoogd resultaat: burgers de hulp geven die ze nodig hebben én zwakke plekken in het beleid aanpakken.

Gepubliceerd in Trots op je Vak 20, december 2019

‘ALS WE HET GOED DOEN, MAKEN WE ONSZELF OVERBODIG’

De rol van de kwaliteitsmedewerker is veranderd: van (juridisch) toetsen naar coachen bij het bieden van maatwerk aan de klant. ‘Dat wij daarin als kwaliteitsmedewerkers zoekende zijn, wordt vaak vergeten’, zegt John van der Starre, kwaliteitsmedewerker Werk & Inkomen van de gemeente Leiden.

Gepubliceerd in Trots op je Vak 19, september 2019

‘WEER EENS TROTS OP JE VAK’

Interview met teamleider Hillegonde Kiewiet (sociaal domein Amersfoort) over ‘Gewogen Maatwerk’, een instrument om de effectiviteit van re-integratie te meten, dat zij i.s.m. hoogleraar arbeidsdeskundigheid Roland Blonk ontwikkelen.

Gepubliceerd in online magazine Trots op je Vak nummer 14, juni 2018 (Divosa)

CARDIOLOGEN FIETSEN VOOR HET GOEDE DOEL

Een aantal cardiologen fietst elk jaar naar de Europese stad waar het congres van de European Society of Cardiology (ESC) plaatsvindt. Vorig jaar was dat Barcelona, dit jaar München. Initiatiefnemer Pieter Doevendans, cardioloog aan het UMCU: ‘Zwaar? Ach, iedereen met een beetje conditie kan dit.’

Gepubliceerd in Geniet, april 2018

‘IK HEB MARIEKE ECHT HUISARTS ZIEN WORDEN!’

Vader Rien (65) en dochter Marieke Haighton-van Hemert (35) zijn beiden huisarts én opleider van (huis)artsen. Voor de broodnodige afleiding van de beslommeringen van het vak zoeken ze hun heil vooral in de sport.

Gepubliceerd in Geniet, februari 2018

‘ACH, KIJK DIE JONGENS NOU…’

In het dagelijks leven maken ze vele uren als specialist binnen het Haaglanden MC te Den Haag: urologen Chris Berger (57) en Joost Leenarts (64). Ze maken al zeventien jaar deel uit van een florerende maatschap en nemen hun vak zeer serieus. Maar na een lange dag opereren, springen ze in hun helblauwe Porsche 911 cabriolet uit 1988 en worden ze weer jonge honden…

Gepubliceerd in GENIET, lifestyle magazine voor artsen, november 2017

‘DOWN UNDER LIGT EEN PARADIJS OP AARDE’

Artikel over Australië als vakantiebestemming, inclusief interview met specialist Ouderengeneeskunde Verena Böttcher (42) uit Arnhem, die vertelt over haar Australische vakantie.

Gepubliceerd in Geniet, lifestyle magazine voor artsen (bijlage Medisch Contact), mei 2017

‘WE HEBBEN DE ZAAK OP SCHERP GEZET MET ONS ONDERZOEK’

Interview met klantmanager Bbz Amanda Schreuder van de gemeente Apeldoorn over de merites van de leergang Effectief en Ontwikkelingsgericht Leidinggeven van Divosa. Haar eigen onderzoek bracht aan het licht dat vraag en aanbod van werkzoekenden en werkgevers in Apeldoorn niet goed op elkaar aansloten.

Gepubliceerd in Trots op je Vak #8, december 2016

‘TOPSPORTERS DRAGEN OOGKLEPPEN, DAAR MOET JE TEGEN KUNNEN

Interview met dr. Cees-Rein van den Hoogenband, chef-arts van de Olympische ploeg die naar Rio afreisde in 2016 en met 19 medailles terugkeerde. Over zijn ervaringen daar en hoe hij in de topsportgeneeskunde terechtkwam. En hoe het is om ‘de vader van…’ te zijn.

Gepubliceerd in GENIET, lifestyle magazine voor artsen, september 2016

PERU, OM NOOIT MEER TE VERGETEN

Reisverhaal over Peru, waarin de rondreis uit 2014 van de familie Vegt uit Dreischor (Z.) centraal staat.

Gepubliceerd in GENIET, lifestyle magazine voor artsen, september 2016

Bedrijfsjournalistiek/copywriting

Ik schrijf reportages, interviews, columns, maar ook web-, folder- of brochureteksten.

Eindredactie

Voor magazines, jaarverslagen en andere grote redactionele producties.

Presentatie

Als zanger/entertainer geef ik smaak aan workshops, festivals en evenementen!

Creatief

Een greep uit mijn uitgebreide collectie columns en gedichten.